A colostrum történeti áttekintése

Lényegében a tehéntej és az anyatej fogyasztásához kapcsolódik az előtej fogyasztása is. Őseink sokáig azonban nem sokat tudtak az előtejről (a tapasztalatokon alapuló megfigyeléseket leszámítva).

Állítólag Indiában, a feljegyzések szerint az ajurvédikus gyógyításban már 2-3000 évvel ezelőtt is alkalmazhatták a kolosztrumot.

Egy nagyobb időugrást követően, ami bizonyos, hogy (…):

  • A felvilágosodás korabeli Európában az enciklopédiák már a „természet ősanyagaként” jelölték meg a kolosztrumot.
  • A 18-19. század kiváló gyakorlati orvosa, Christoph Wilhelm Hufeland (aki többek között Goethe és Schiller háziorvosa is volt) felismerte, és alkalmazta betegei körében a colostrum nagyszerű immunerősítő tulajdonságait.
  • A XX. század eleji Európában vidékeken jól bevált módszer volt, hogy fertőzések esetén családok egy frissen ellett tehén tejét akarták megszerezni, melyet a gyakorlatban fertőző betegségek ellen alkalmaztak.
  • Albert Sabin (1906-1993), a XX. század világhírű bakteriológusagyerekgyógyásza elismerte a kolosztrum immunológiai jelentőségét, ugyanis izolálta a benne rejlő antitesteket!
  • Napjainkban a természetes gyógymódok iránt mutatott egyre inkább növekvő érdeklődés eredményezte a kolosztrum elterjedését is. A modern tudománynak hála, az előtej pozitív hatásai igazolttá váltak. Olvasson tovább a kolosztrum jótékony hatásairól >>>
  • A szarvasmarha előtejéből készülő étrend-kiegészítők olyan anyagokat tartalmaznak, melyek egyáltalán nem (lásd. antitestek), vagy csak alig találhatóak meg sokunk mindennapi táplálkozásban! Ismerje meg a kolosztrum “áldásos” összetevőit! >>>
  • A finnországi Yvaskyla Egyetem, és a németországi Kiel Egyetem kutatócsoportjai közös kutatások során igazolták, hogy a kolosztrum összetevői a bélrendszeren keresztül a véráramba is bejutnak, és maximálisan hasznosulnak az emberi szervezetben.

Az ellenálló képességet növelő, a gyógyulási folyamatokat elősegítő colostrum minden korosztálynak ajánlott!